Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου

Καλημέρα σε όλους/-ες!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι μπορούν από Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 να επισκέπτονται τη σελίδα
https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ για να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (για την εισαγωγή σε σχολές σε Δημόσια Ι.Ε.Κ.).
Προθεσμία: το αργότερο έως και Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ώρα 24:00 πρέπει να έχει γίνει οριστικοποίηση!
Για την είσοδο στην εφαρμογή είναι απαραίτητοι δύο Κωδικοί: ο Κωδικός Υποψηφίου (υπάρχει πάνω στο “καρτελάκι” των Πανελληνίων) και ο προσωπικός Κωδικός Ασφαλείας (password), που ενεργοποιήθηκε στο σχολείο.
Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:
1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
2. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν ήδη αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ ή /και Π.Μ.Δ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους τις προκαθορισμένες μέρες λειτουργίας τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
3. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ΜΔ και ΠΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.
4. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
5. Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Περισσότερες πληροφορίες στην εγκύκλιο, που επισυνάπτεται.
Ο Διευθυντής