Δηλώσεις στο Edupass

Αγαπητοί Γονείς/ Κηδεμόνες,
Προσοχή! Τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2021 πρέπει να γίνει το πρώτο αυτοδιαγνωστικό τεστ (self-test) για την εβδομάδα. Αυτήν όμως τη φορά θα πρέπει να δηλώσετε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET στη νέα πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/
Βήματα:
1. Πληκτρολογείτε την παραπάνω διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet και ακολούθως επιλέγετε “Ξεκινήστε εδώ”.
2. Από τις δύο επιλογές που εμφανίζονται επιλέγετε την 1η, δηλαδή “πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής”.
3. Θα εμφανιστούν 4 πιθανές ενέργειες από τις οποίες επιλέγετε την 1η “Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19” ή τη 2η “Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test”.
4. Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδεθείτε με τα στοιχεία TAXISNET (αν δεν έχετε τους κωδικούς, αναζητήστε τους στο λογιστή σας ΑΥΡΙΟ!)
5. Θα χρειαστεί να δηλώσετε το σχολείο (βλ. Εικόνα 3) και τα στοιχεία του παιδιού σας (χρειάζεται το ΑΜΚΑ του παιδιού).
Μετά την επιτυχή δήλωση, τα στοιχεία θα εμφανιστούν στη θυρίδα του σχολείου. Η Διεύθυνση του σχολείου θα πραγματοποιήσει έλεγχο στη θυρίδα το πρωί της Τρίτης. Αν η κατάσταση της δήλωσης είναι ΚΟΚΚΙΝΟ ή ΑΓΝΩΣΤΟ δε θα επιτραπεί στο μαθητή/-τρια η παραμονή στο σχολείο.
Ο Διευθυντής